Spitstechnologie

De planken bestaan voor 50% uit hout. Het wordt gemalen, gezeefd, tot houtmeel verwerkt en gedroogd. Daarna worden minerale vulmiddelen, pigmenten en 40% gerecycleerd polypropeen aan het hout toegevoegd. Het mengsel wordt dan tot korrels verwerkt. Daarna wordt het verwarmd en onder hoge druk geëxtrudeerd.

Door de totale fusie van de bestanddelen wordt de oorspronkelijke dichtheid van het hout verdriedubbeld. Elke houtspaander wordt beschermd door een kleine hoeveelheid hars, waardoor het geheel zeldzame esthetische en technische kenmerken bezit.

Het design en de legering van de aluminiumprofielen werden ontwikkeld om een antwoord te bieden op de beperkingen van coëxtrusie van composiethout.

De tools en de productieprocessen werden bestudeerd om de verwerking van verschillende grondstoffen met verschillende mechanische kenmerken mogelijk te maken. De parameters en de beperkingen waarmee rekening gehouden werd, waren de vochtigheidsgraad, de temperatuur, de extrusiesnelheid, de cohesie tussen de grondstoffen, het brandgedrag, de oppervlakbehandeling.


Contact

BEWOOD®
info@bewood.be

4190 Ferrières
Belgïe

Tel. : +32 498 06 28 06

Bestek

Ontvang snel een offerte op maat

Realisatie

Ontdekken ons werk

Downloads

Brochures en documentatie